Mājas kečups ziemai bez cietes. Veselīgi un garšīgi

Mana vecmāmiņa bija īsta tomātu pazinēja. Viņa mani iepazīstināja ar visu šķirņu dažādību. Un, ja es redzētu, ka tirgū tiek pārdoti ne pārāk skaisti tomāti, es noteikti nopirktu visus. Un tas viss, lai no tiem izgatavotu sagataves. Mājas kečups ziemai ir neticami garšīgs!

Lai pagatavotu mājās gatavotu kečupu saskaņā ar šo recepti, jums būs nepieciešams daudz laika. Vislabāk šādiem gatavošanas darbiem atvēlēt veselu dienu, lai nekur nesteigtos un izbaudītu procesu pēc sirds patikas. Iestājoties pirmajam aukstajam laikam, jūs ne reizi vien pateiksieties sev par to, ka jau iepriekš parūpējāties par ģimenes uzturu. Tas ir tā vērts!

Mājas kečups ziemai

Sastāvdaļas:

  • 5 kg tomātu
  • 500 g cukura
  • 250 ml etiķa
  • 3 lieli sīpoli
  • 3 ēdamkarotes sāls
  • 1 tējkarote malti sarkanie un melnie pipari
  • Citas garšvielas pēc vēlēšanās

Pagatavošana:

Pirmkārt, jums rūpīgi jānomazgā visi tomāti. Receptē to ir daudz, tāpēc šis process prasīs kādu laiku. Vislabāk ir izmantot mājās audzētus tomātus.

Tālāk visus tomātus izlaiž caur gaļas mašīnu un liek lielā katliņā. Vāra tomātu masu 10 minūtes. Pēc tam visus tomātus izberž caur sietu vai sakuļ ar blenderi. Tas ir nepieciešams, lai atbrīvotos no visām miziņām.

Lasi arī: Gurķi dārzā jau sen nogatavojušies, laiks taisīt krājumus ziemai. Gardo gurķu salātu recepte

Tomātu masu liek atpakaļ katliņā un vāra 3 stundas. Kamēr tomāti vārās, nomizo sīpolus un sarīvē uz smalkās rīves. Pēc tam pievienojiet sīpolus tomātiem un gatavojiet nākamo kečupu vēl 2 stundas.

Pēc tam pievienojiet maisījumam visas pārējās sastāvdaļas. Tās ir cukurs, etiķis, sāls, 2 veidu malti pipari un citas garšvielas pēc garšas. Piemēram, oregano. Rūpīgi samaisiet. Un tad vāra mērci vēl 30 minūtes. Šajā laikā jums būs laiks sterilizēt visas burkas un uzvārīt vākus.

Ielejiet kečupu burkās un aizveriet tās ar vākiem. Ļaujiet mērcei atdzist istabas temperatūrā un pēc tam uzglabājiet tumšā un vēsā vietā. Gatavs!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment